NAŠA FILOZOFIJA IGRALIŠTA

Igrališta su mjesta gdje djeca napreduju te se istovremeno psihički i fizički razvijaju. Ona su mjesta socijalizacije, stimulacije, uzbuđenja, radosti i ushićenja. Ona su prostor koji izgrađuje zajednicu.

U Redoxu prepoznajemo da se svako dijete igra i komunicira sa svijetom na jedinstven način. Neki su avanturističkog duha i vole se penjati, provlačiti i tragati za novim pustolovinama, dok drugi više vole promatrati svijet oko sebe i držati se po strani. Igra je aktivnost koja objedinjuje sve aspekte djetetova života i poveznica je između motoričkog, psihološkog, socijalnog i tjelesnog razvoja djeteta. Ona omogućuje djetetu da naučene pokrete i ponašanja primjeni u različitim životnim situacijama. 

Svaki od naših projekata igrališta ima pet primarnih razmatranja:

Na početku svakog dizajna igrališta ključna su pitanja:

  • Što je moguće ostvariti na prostoru igrališta?
  • Što djeca priželjkuju od prostora za igru?
  • Kako je moguće stvoriti prostor koji potiče korisnike na ponovni povratak i učestalo korištenje igrališta?
  • Naš cilj je aktivirati i oduševiti sve korisnike igrališta – od najmanjih do najvećih. Pritom želimo ponuditi brojne mogućnosti igre. Svakim ostvarenim projektom napredujemo, učimo i spoznajemo dječje potrebe u igri.

prirodni elementi

S obzirom na činjenicu da sve više ljudi živi u urbanim sredinama, mnoga djeca nemaju priliku doživjeti ljepotu povezanosti s prirodnim svijetom. U Redoxu stvaramo održiva dječja igrališta u koja su uneseni prirodni elemente poput modelacija terena, više i niže vegetacije, travnjaka, vodenih elemenata i pješčanih površina. Odabirom elemenata jačamo povezanost s okolišem te korisnicima igrališta nudimo multi-senzorno iskustvo igre koje potiče razvoj mašte i znatiželje.

Projekti

Falkensteiner Hotel Park Punat, Krk
Gusarski brod, pješčanik i penjalice bude dječju maštu i čine boravak na moru nezaboravnim. Zavirite u Falky svijet.

Camping Plitvice, Plitvička jezera
Dječje igralište koje zove na igru, usred kampa s pet zvjezdica u srcu netaknute prirode.

Family Hotel Amarin, Rovinj
Doprinijeli smo kreiranju ovog čudesnog mjesta u potpunosti prilagođeno djeci i igri.